Opierając się na naszym doświadczeniu i wiedzy doradzimy, jak optymalnie poprowadzić lokal osiągając maksimum zysków przy minimum problemów:
- Przygotowanie lokalu do odbioru przez Sanepid
- Dobór sprzętu i urządzeń
- Przygotowanie technologii produkcji
- Przygotowanie receptur i menu
- Kontrola personelu
- Obowiązkowe szkolenia z zakresu minimum sanitarnego i systemu HACCP
Wizyta konsultacyjna – chcesz otworzyć lokal gastronomiczny – my ocenimy jago potencjał i możliwości w kilkugodzinnym audycie.
Jak spełnić wszystkie wymogi formalne i organizacyjne przy otwieraniu i prowadzeniu lokalu gastronomicznego – krok po kroku do pozytywnego odbioru przez Sanepid:
- Doradztwo biznesowe ukierunkowane na polepszenie zysków i poprawę jakości
- Audyt gastronomiczny (operacyjny) – ocena stanu istniejącego, plan naprawczy w celu wyeliminowania nieprawidłowości i zminimalizowania kosztów
- Przygotowanie lokalu gastronomicznego zgodnie z aktualnymi wytycznymi Sanepid.
- Pomoc przy koncepcji projektowania lokalu.
- Zaplanowanie i rozmieszczenie urządzeń technicznych.
- Opracowanie optymalnej struktury organizacyjnej w oparciu o charakter obiektu i zaplanowany zakres usług.
- Przeszkolenie właścicieli z zakresu prowadzenia lokalu gastronomicznego.
- Dopasowanie oferty gastronomicznej – karta menu.
- Pełna dokumentacja wewnętrzna.
- Wprowadzenie GHP i GMP.
- Ułożenie łańcucha dostaw, wybór dostawców.
- Receptury kulinarne.
- Kalkulacje kosztów.
- Pełna pomoc doradcza w godz 8.00-20.00 (tel. 606 922 591)
- Przeszkolenie personelu w zakresie higieny pracy.
- Minimum sanitarne