Certyfikacja systemu HACCP
Jakie są korzyści z certyfikacji HACCP?
- Wdrożenie globalnie uznanych metod kontroli zagrożeń bezpieczeństwa żywności
- Dostosowanie HACCP do ISO 22000, aby ulepszyć Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
- Stałe przeglądanie i ulepszanie swojego systemu, aby zachował efektywność
- Zapewnienie producentom, interesariuszom i dostawcom pewności co do metod kontroli
- Skuteczne zarządzanie ryzykiem dla bezpieczeństwa żywności w całym łańcuchu dostaw
Wdrażanie systemu ISO 22000
Norma ISO 22000 okreÅ›la wymagania wobec systemów zarzÄ…dzania bezpieczeÅ„stwem żywnoÅ›ci, obejmuje wszystkie organizacje Å‚aÅ„cucha produkcji żywnoÅ›ci – od upraw i hodowli po stół z żywnoÅ›ciÄ….
Jakie są korzyści z Certyfikacji ISO 22000?
- Wprowadzenie w swojej firmie procesów o międzynarodowym uznaniu
- Zapewnienie dostawców i interesariuszy o kontroli zagrożeń
- Wprowadzenie środków kontroli w całym łańcuchu dostaw
- Jasny podział obowiązków i odpowiedzialności
- Stałe ulepszanie i aktualizowanie systemów, aby zachowały efektywność